Elefanten mérettáblázat

elefanten cipő

Elefanten mérettáblázat

Elefanten mérettáblázat segít a helyes méret választásban. Az Elefanten gyerek cipő mérettáblázat hivatalos gyártói adat, 18-36-os méretig.

Elefanten mérettáblázat | Cm

Elefanten mérettáblázat:

18-as méret: 11,3 cm

19-es méret: 11,9 cm

20-as méret: 12,5 cm

21-es méret: 13,2 cm

22-es méret: 13,7 cm

23-as méret: 14,4 cm

24-es méret: 15 cm

25-ös méret: 15,6 cm

26-os méret: 16,3 cm

 

27-es méret: 16,8 cm

28-as méret: 17,5 cm

29-es méret: 18,2 cm

31-as méret: 18,8 cm

31-es méret: 19,5 cm

32-es méret: 20,2 cm

33-as méret: 20,8 cm

34-es méret: 21,5 cm

35-ös méret: 22,2 cm

36-os méret: 22,8 cm

Az Elefanten márkán belül is előfordulnak belső talphossz eltérések a gyártás során alkalmazott különböző talpak, és gyártási technológiák használata miatt. 

Az elefanten gyerek cipő mérettáblázat tehát inkább általános, tájékoztató jellegű. Az elefanten cipő gyárt köztudottan szélesebb lábfejű gyerekeknek is cipőket, így a méretezés eltérhet az átlagostól. 

A jó webáruház minden cipőt egyedileg lemér, és a BTH vagyis belső talphossz mindig az aktuális cipő pontos mérete. Ezek kerülnek a termék leírásába is. Érdemes mindig ezt alapul venni, a méret kiválasztásánál.

Elefanten cipő mérettáblázat cm adatok, vagyis a belső talphossz számítása

Láb mérése

Állítsa gyermekét mezítláb egy papírlapra, és rajzolja körül a lábat a talp és a papír érintkezési vonala mentén, majd a rajzon mérje meg a leghosszabb távolságot a sarok és a leghosszabb lábujj között.

Belső talphossz

Ehhez adjunk hozzá legalább 0,5 cm-ert és így kapjuk meg a választandó Elefanten gyerek cipő cm – belső talphossz méretét.

Ideális esetben a cipő 0,5-0,7 cm-el hosszabb mint a gyermek lába.  

Az erősebb lábú( magas, széles lábfej) gyerekek esetében érdemes kicsit többet rászámolni, nekik max. 1 cm hely szükséges.

Hogyan ellenőrizhető még, hogy megfelelő-e a gyerek cipő mérete?

Húzza hátra a gyermek lábát a cipőben úgy, hogy a sarka illeszkedjen a cipő hátsó oldalához. A talp legyen egyenes, a lábujjak kinyújtott helyzetben.  Enyhén nyomja meg a cipő orrát, és ellenőrizze, hogy a nagylábujj és a cipő eleje között van e kb. egy ujjnyi hely.

converse gyerek cipő méret ellenőrzése

Milyen gyakran kell a gyerekek lábát mérni, az Elefanten gyerek cipő méretek helyességét ellenőrizni?

  • Ahhoz, hogy a gyermek Elefanten cipője se túl nagy, se túl kicsi ne legyen – a kis lábacskákat 2 éves korig 1-2 havonta meg kell mérni.
  • 2-3 éves korban a gyerekláb  évente körülbelül két-három gyerek cipő méretet nő, ezért ellenőrizzük 2 havonta
  • óvodás- és kisiskolás korban érdemes a méréseket 4 havonta megismételni mert egy évben a lábméret még mindig kb. 2 méretet nő
  • általános iskola felső tagozatában már lassul a növekedés, itt elegendő már csak 4-6 havonta ellenőrizni az Elefanten gyerek cipő méretet, és a gyermekünk is tudja már jelezni, ha a cipő kényelmetlenné vált. Éves szinten a növekedés itt már csak 1 vagy 2 méret.

Használjuk mindig az Elefanten mérettáblázat adatait, és a cipő nem csak divatos, de kényelmes is lesz.

8-14 éves korban különösen figyeljünk oda gyermekeink lábfejére, talpára. Ekkor hirtelen nyúlnak meg, testsúlyban is változnak és ez ahhoz vezet, hogy a gerinc egyensúlyi helyzete is megváltozik. Ha a láb izmainak fejlődése ezzel nem tud lépést tartani , akkor a sarkak elkezdenek befelé dőlni, a gyerek a testsúlyát sarkai belső részére helyezi, a bokák bedőlnek,  egymás felé borulnak. Ha ilyen jeleket észlelnek, kezdjenek el talp izom erősítő tornát végezni.

További cikkek