Baba cipő méret

Baba cipő méret a cipőméretek honlapon. Minden cikk képeket, magyarázatokat pontos gyártói adatokat tartalmaz. A mérettáblázatokban megtalálsz minden fontos információt amire szükséged lehet.

Baba cipő méret

Baba cipő méret – hogyan mérd,hogyan válassz – baba cipő mérettáblázat

Babacipő választásnál a baba növekedését nyomon követve haladunk a kocsicipők, puhatalpú cipők és az első lépés cipők során.

A lábra állás és a járás elsajátításának korszakát szolgálják ki ezek a baba cipők. A baba cipő méret kiválasztása fontos, a baba lábméretének megfelelően. Segítségül a kiválasztott terméknél , ha nincs lehetőség próbálni, vegyük figyelembe a belső talphossz méreteket.

Babacipő kisokos – mikor melyik cipőt viselje a baba?

Kisgyermekünk fejlődése során eljön az a felejthetetlen pillanat amikor először lábra áll. A mozgás fejlődése ekkor rohamosan felgyorsul. Gyermekünknek most már szüksége lesz az első kis baba cipőre.

A baba cipő a baba lábának fejlődésével egyre fejlettebb, egyre több szempontnak felel meg, és mérete egyre inkább nő.

  • Kocsicipőben a baba még csak ücsörög, és fekszik,
  • a puhatalpú cipőben kúszik, mászik, lépked,
  • míg az első lépés cipőkben a baba már a nap nagy részét járással, a környezete felfedezésével tölti.

 

  1. A még bizonytalan járású babáknak első körben a babakocsiban használt kis kocsicipőjét le kell cserélnünk puhatalpú cipőre. A puhatalpú cipő méretezése lehet S,M,L,Xl, de megadhatja a gyártó számokkal is, vagy életkor tekintetében (pl 0-3 hó)
  2. A puhatalpú gyerekcipőben beltérben, és száraz időben kültéren is a mezítláb járás élményét biztosíthatjuk gyermekünknek, amiről tudjuk, hogy a legegészségesebb. Puhatalpú baba cipő méret 0-18 hónapos korig , S-Xl-es és 16-21-es méretig kerül megahtározásra.
  3. Ha rossz idő van, vagy már beköszöntött a tél, akkor puhatalpú cipő helyett kültérre már az első lépés cipők megvásárlása javasolt. Egyéb esetben az első lépés cipőket akkor ajánljuk megvásárolni, amikor a baba a nap nagy részében önállóan jár. Az első lépés cipő mérete 16-24-es méretig terjed.

Fontos, hogy mindig kövessük babánk fejlődési ritmusát, és biztosítsuk számára a megfelelő kialakítású, és méretű baba cipőt.